Начало Атракции

Многобройни възможности за активна ваканция на язовир Студен кладенец

Язовир Студен кладенец и прегърналите го природни територии са пълни с възможности за приключения сред природата. Дали обичате организираните пътувания или сте индивидуалист, който предпочита да следва своя собствена пътека, Източните Родопи има какво да Ви предложат. Къща „Бягство при езерото“ е перфектна отправна точка за всяко вълнуващо пътешествие. Домакините познават чудесно района и ще ви предоставят информация за маршрути и забележителности. Къщата разполага и с малка библиотека с карти и пътеводители, които ще ви помогнат да се ориентирате по-добре на терен.

Село Гняздово и язовир Студен кладенец са заобиколени от интересни места за посещение – от крепости като Перперикон и Моняк, природни феномени като Каменните гъби и Дяволския каньон, до живите природни картини и обитатели, които са истинското богатство на района – диви елени и сърни, зубри, лисици, зайци, лешояди и орли.

От къща „Бягство при езерото“ тръгват пешеходни маршрути към защитена местност Юмрук скала, устието на Перперешка река, Османовия залив и дивечовъден участък Студен кладенец. Преходите могат да бъдат леки или с повече доза адреналин, но винаги пълни със зашеметяващи пейзажи. Специално подготвени екотурове ще Ви срещнат със защитени видове птици, влечуги и бозайници и ще Ви настроят на нова вълна за общуване с природата.

Каякинг туровете в язовир Студен кладенец са достъпното приключение по вода за абсолютно всеки, който мечтае да се наслади на природата от водната повърхност. От водата светът изглежда различно. Скалите са по-причудливи, а небето по-синьо. С каяците се достига до невъобразими диви кътчета, които Ви зареждат с романтична енергия. Тръгването е от къща „Бягство при езерото“ – трябват ви само обувки, които ще намокрите и добро настроение. Всичко друго осигуряват домакините на къщата.

Велопоходите са предизвикателство. Източните Родопи са мека и екзотична планина, но все пак планина. И планинските маршрути около къщата, както според терена, така и според продължителността, изискват опит с карането на колело в планината. С велосипеди под наем от къщата или Ваш собствен байк – приключението е гарантирано.

И още активности: природна фотография, орнитоложки турове, разходка с моторна лодка, уинд сърф, конна езда, кулинария, посещение на ферми и др. Попитайте ни!

Воден поход - лагер в движение за младежи
Обиколка на язовир Студен кладенец
Елен лопатар в Студен кладенец
КАяк поход
База за водни спортове Студен кладенец
Цени на атракции
  • Каякинг тур с водач в язовир Студен кладенец - цял ден - 50,00 лв на човек.
  • Каякинг тур с водач в язовира - два часа - 35,00 лв на човек.
  • Планинско колело под наем - 20,00 лв на човек.
  • Водач до Юмрук скала / 3 часа - 60 лв. Максимум 6 човека.
  • Наем на планински водач за целодневен преход по планински маршрут - 80,00 лв за група до 8 човека.
  • Разходка с моторна лодка в язовир Студен кладенец - един час - 70,00 лв за макс.6 човека.
За нас

Мечтаната почивка е на метри от езерото Студен кладенец в Източните Родопи – в уютна къща за гости, където ще сте истински гости на домакините, в домашна обстановка ще се насладите на превъзходна кухня с натурални продукти и ще се отпуснете в приятелски разговор с незабравима гледка към язовира и планината.

Свързани линкове

Приключения и природа

Слънчевата ферма

Пампорово ски

Блогът на Габи Тур

Травъл Консулт БГ

Новото тракийско злато

Последвай ни във фейсбук
Напиши отзив

Всяка добра дума има значение