Турция Гьокчеада

Гьокчеада е остров, който крие девствени плажове и огромни скали, дълбоко набраздени от хилядолетна борба с морето.
Произход

Гьокчеада означава „небесният остров“. Именно този остров се намира най-близо до България и точно на входа на Дарданелите.

Гьокчеада
Водени от вятъра

Гьокчеада е известно място за сърфисти. Има два обособени спорта – за уиндсърф и кайт сърф. Вятърът е постоянен и има условия както за начинаещи, така и за напреднали сърфисти.

При по-спокойно време и в близост до брега може да се насладите на острова и с каяк. Така ще достигнете до скрити от сушата подводни пещери и прекрасни девствени плажове.

Гьокчеада сърф
Културно наследство

Освен добри условия за практикуване на водни спортове, Гьокчеада предлага и палитра от културни, исторически и етнографски обекти. С посещението им опознавате местната култура, връщате се векове назад и разбирате, че България, Гърция и Турция имат общо минало и доста сходен бит.

Гьокчеада каяк
Островно безвремие

Гьокчеада е очарователна смесица между турска и гръцка култура, а животът тук тече бавно, със свой ритъм, който следва естествените природни процеси. Тук няма да видите големи предприятия, а местни фермери, накацали навсякъде по главния път и покрай градините и предлагащи продукти, произведени със собствените им ръце.

Програми
в Гьокчеада

Площ:
279 km²
Надм.вис.:
673 m
За нас

Мечтаната почивка е на метри от езерото Студен кладенец в Източните Родопи – в уютна къща за гости, където ще сте истински гости на домакините, в домашна обстановка ще се насладите на превъзходна кухня с натурални продукти и ще се отпуснете в приятелски разговор с незабравима гледка към язовира и планината.

Свързани линкове

Приключения и природа

Слънчевата ферма

Пампорово ски

Блогът на Габи Тур

Травъл Консулт БГ

Новото тракийско злато

Последвай ни във фейсбук
Напиши отзив

Всяка добра дума има значение