България Атракции в Стамболово

Слънчевата ферма се намира в село Тънково - изградена е изцяло от камък, глина и дърво - традиционни техники за строителство с естествени материали, носии, битови предмети, вино.
Слънчевата ферма

Намира се в село Тънково, община Стамболово. На място може да разгледате традиционни техники за строителство с глина и слама, използвани при строежа на оградата, битовия навес и зайцевъдното стопанство във фермата. Под навеса са подредени пособия и сечива от бита на българското семейство от 19-20 век.

В битовата стая може да се преоблечете с носии и да се пренесете 100 години назад във времето, а на дървения стан да се пробвате да изтъчете част от Слънчевата черга.

Във фермата може да дегустирате и домашно вино от Стамболовския край.

Фестивал „Пътят на хляба“

Провежда се всяка година в последната седмица на месец юли в село Рабово, община Стамболово. Фестивалът възпява старите традиционни методи за правене на хляб. В съботния ден се правят възстановки на жътва, вършитба и мелене на зърното на хромел, след което се замесва тесто с жива квас и се изпича хляб в каменна пещ.

Интересен факт за фестивала е, че в основата му стои лимецът – дивото жито на траките, което местните отглеждат по биологичен начин.

За нас

Мечтаната почивка е на метри от езерото Студен кладенец в Източните Родопи – в уютна къща за гости, където ще сте истински гости на домакините, в домашна обстановка ще се насладите на превъзходна кухня с натурални продукти и ще се отпуснете в приятелски разговор с незабравима гледка към язовира и планината.

Свързани линкове

Приключения и природа

Слънчевата ферма

Пампорово ски

Блогът на Габи Тур

Травъл Консулт БГ

Новото тракийско злато

Последвай ни във фейсбук
Напиши отзив

Всяка добра дума има значение