С каяк по язовир Студен кладенец

Два дни с каяци из живописните заливи на язовир Студен кладенец в Източните Родопи - не пропускайте това незабравимо приключение.
Каякинг
Price
185$ per person
Duration
3 дни
Destination
More than 1
Travellers
6+

Избягай от скуката Язовир Студен кладенец

Два дни с каяци из живописните заливи на язовир Студен кладенец в Източните Родопи - не пропускайте това незабравимо приключение.
 • Информация
 • Програма по дни
 • Локация
 • Галерия
 • Още инфо
 • Подобни програми
Два дни с каяци из живописните заливи на язовир Студен кладенец в Източните Родопи - не пропускайте това незабравимо приключение.

What's included

Destination
Източни Родопи , Студен кладенец Discover Destinations
Departure Location
село Гняздово, язовир Студен кладенец
Return Location
село Гняздово, язовир Студен кладенец
Price includes
 • 2 вечери
 • 2 нощувки със закуски
 • Наем на екипировка за каякинг
 • Организационни разходи
 • Професионален водач-инструктор
Price does not include
 • Лични разходи
 • Обяд
 • Планинска застраховка

 

Каяк по язовир Студен кладенец

Двудневен поход с каяци по язовир Студен кладенец в Източните Родопи

Запомнящо се пътуване с туристически каяк по водите на язовир Студен кладенец в Източните Родопи. Два дни преходи с каяк до романтичен водопад и село без път, но с параклис.
Наблюдение на тракийски ниши в скалите при защитена местност Средна Арда, заобиколени от щъркели и белоглави лешояди, разперили криле в небето над главите ни.

 Двудневен поход с каяци по язовир Студен кладенец в Източните Родопи

 

Язовир Студен кладенец

е един от трите язовира по поречието на река Арда и един от най-големите в Източните Родопи. С дължина 28 км, набразден от живописни заливи, скални откоси и пясъчни наноси, той се отличава с изключителна красота и богато биоразнообразие.

Корморани, патици и пеликани населяват езерните води, а колонии белоглави лешояди обитават високите скали на защитените местности Големият сипей и Юмрук кая. Сърни и елени от дивечовъдното стопанство „Студен кладенец“ на южния бряг се разхождат покрай прохладните брегове.

 Двудневен поход с каяци по язовир Студен кладенец в Източните Родопи

 

 • Ден 1
 • Ден 2
 • Ден 3
Ден 1

Пристигане и настаняване

Настаняване след 14:00ч в къща "Бягство при езерото" в село Гняздово на брега на язовир Студен кладенец. Вечеря и нощувка са включени в цената. Село Гняздово отстои на 20 км от Кърджали и 40 км от Хасково, до зона за отдих Калоянци и в подножието на защитена местност Юмрук кая. Чудно място с приказна гледка към язовир Студен кладенец и домакини, които ще ви накарат да се почувствате у дома си.

Ден 2

Коневски водопад, остров и параклис с гледка към Големия сипей

Денят започва на панорамната веранда с чаша горещо кафе и домашно приготвена закуска. В 10:00ч водачът ви оборудва с жилетки и гребла и ви инструктира за предстоящото приключение. С туристически каяци се спускате по езерните води и се насочвате към острова на язовир Студен кладенец. Заобикаляте острова и се насочвате към Коневския водопад в един от най-живописните заливи на язовира. При скалите до водопада е почивката за обяд и пикник. Отново с каяците се отправяте към село Дарец, до което достъпът е възможен само по вода. Малък параклис, стогодишен дъб и прохладна сянка ви очакват там. Връщането в село Гняздово е към 16:00ч. Вечерята с домашно приготвена храна в приятна компания с гледка към язовира ще е прекрасен завършек на този приключенски ден.

Ден 3

Перперешка река

След обилната закуска каяците на брега на язовира ви очакват за поход до устието на Перперешка река. Ще минете между двете защитени местности Юмрук кая и Средна Арда. В небето ще кръжат лешояди и орли, а гребането в езерните води ще е вълнуващо в съчетание с богатата природа на Източните Родопи. Преди да достигнете до тракийските ниши, издълбани високо в скалите на Средна Арда, може да спрете за почивка и обяд в кръчмата до язовира. На връщане от това водно приключение се оглеждайте за елени и сърни по южния бряг на язовира. Очакваното завръщане в Гняздово е 14:00 ч следобеда, когато всеки се качва на автомобила за отпътуване към дома.

More about Източни Родопи

More about Студен кладенец

More about this tour

Леко пътуване, лъчеви преходи, 3 дни с 2 нощувки в уютна къща за гости, подходящо за начинаещи и деца над 7 год, придружени от родител

За нас

Мечтаната почивка е на метри от езерото Студен кладенец в Източните Родопи – в уютна къща за гости, където ще сте истински гости на домакините, в домашна обстановка ще се насладите на превъзходна кухня с натурални продукти и ще се отпуснете в приятелски разговор с незабравима гледка към язовира и планината.

Свързани линкове

Приключения и природа

Слънчевата ферма

Пампорово ски

Блогът на Габи Тур

Травъл Консулт БГ

Новото тракийско злато

Последвай ни във фейсбук
Напиши отзив

Всяка добра дума има значение