Уикенд с каяк в събота

Каякинг
Price
95$ per person
Duration
3 дни
Destination
Студен кладенец
Travellers
6+

Изключи от ежедневието Кажи ДА на нови приключения

 • Информация
 • Програма по дни
 • Локация
 • Още инфо
 • Подобни програми

What's included

Destination
Студен кладенец Discover Студен кладенец
Departure Location
село Гняздово, язовир Студен кладенец
Return Location
село Гняздово, язовир Студен кладенец
Price includes
 • 2 нощувки със закуски
 • Наем на екипировка за каякинг
 • Организационни разходи
 • Професионален водач-инструктор
Price does not include
 • Вечери
 • Лични разходи
 • Обяд
 • Специализирана застраховка

 

Уикенд с каяк в Студен кладенец

Уикенд

с две нощувки в къща за гости и преход с туристически каяк в съботния ден. Гребем до романтичен водопад, скрит в един от живописните заливи на язовир Студен кладенец. Правим пикник на страхотно панорамно място с вековен дъб и параклис, обградени от красотата на Източните Родопи. Наблюдаваме елени на водопой при острова и се наслаждаваме на безвремието, което все още властва в това отдалечено кътче на България.

Уикенд с каяк

 

Студен кладенец

е един от трите язовира по поречието на река Арда и един от най-големите в Източните Родопи. С дължина 28 км, набразден от живописни заливи, скални откоси и пясъчни наноси, той се отличава с изключителна красота и богато биоразнообразие. Корморани, патици и пеликани населяват езерните води, а колонии белоглави лешояди обитават високите скали на защитените местности Големият сипей и Юмрук кая. Сърни и елени от дивечовъдното стопанство „Студен кладенец“ на южния бряг се разхождат покрай прохладните брегове

Каяк уикенд Студен кладенец

 

 • Ден 1
 • Ден 2
 • Day 3
Ден 1

Пристигане и настаняване

Следобеда настаняването е в къща Бягство при езерото в село Гняздово на брега на язовир Студен кладенец. Вечеря не е включена - може да се организира в района или да се ползва оборудваната кухня в къщата.

Село Гняздово отстои на 20 км от Кърджали и 40 км от Хасково, до зона за отдих Калоянци и в подножието на защитена местност Юмрук кая. Чудно място с приказна гледка към язовир Студен кладенец и домакини, които ще ви накарат да се почувствате у дома си. За домакините прочетете ТУК.

Ден 2

Каякинг в Студен кладенец

Денят започва на панорамната веранда с чаша горещо кафе. В 10:00ч водачът ви оборудва с жилетки и гребла и ви инструктира за предстоящото приключение. С туристически каяци се спускате по езерните води и се насочвате към острова на язовир Студен кладенец. Насочвате се към Коневския водопад, скрит под скалите в един от най-живописните заливи на язовира.

Следва плаване с каяка до село Дарец, до което достъпът е възможен само по вода. Малък параклис, стогодишен дъб и каменна маса ви очакват за обяд. Прави се обиколка на острова, където по това време обикновено излизат кошути с малките еленчета на водопой. Връщането в село Гняздово е към 16:00 ч.

Day 3

Отпътуване

Неделята е за заслужена почивка. Има няколко опции за посещение на интересни места и забележителности в района. Отпътуване от Гняздово до 12:00 ч.

More about Студен кладенец

More about this tour

Комфорт: Лек преход, тръгва и се връща на едно и също място, 3 дни с 2 нощувки в уютна къща за гости, подходящо за начинаещи и деца над 7г, придружени от родител

Натовареност: Средна, необходимо е да сте в добро общо физическо състояние, подходящо за начинаещи и деца над 7г.

Екипировка: Кецове с меки подметки, които ще намокрите в лодките, клин, шапка, слънцезащитен крем, яке за вятър, дъждобран, фотоапарат, малка раничка

За нас

Мечтаната почивка е на метри от езерото Студен кладенец в Източните Родопи – в уютна къща за гости, където ще сте истински гости на домакините, в домашна обстановка ще се насладите на превъзходна кухня с натурални продукти и ще се отпуснете в приятелски разговор с незабравима гледка към язовира и планината.

Свързани линкове

Приключения и природа

Слънчевата ферма

Пампорово ски

Блогът на Габи Тур

Травъл Консулт БГ

Новото тракийско злато

Последвай ни във фейсбук
Напиши отзив

Всяка добра дума има значение