Поход Маджарово

Планина, 16.06.2021
Price
235$ per person
Duration
5 дни
Destination
Маджарово
Travellers
10+

Пешеходен преход Пътешествие в кратера на вулкана Маджарово

Черната скала - Момина скала - Окопа
  • Информация
  • Локация
  • Подобни програми

What's included

Destination
Маджарово Discover Маджарово
Departure Location
Маджарово
Return Location
Маджарово

В това малко пътешествие се отправяме към Маджарово – кратерът на изгасналия вулкан и скалите, осеяни с гнезда на белоглави лешояди и скални орли.

Маджарово - кратерът на вулкана

Момина скала

Дати: 16 – 20 юни 2021г

Акценти: Маджарово – кратерът на изгасналия вулкан и вулканичните скали, осеяни с гнезда на белоглави лешояди и скални орли.

Първи ден – сряда

Настаняване в семеен хотел в Маджарово (60 км източно от Хасково). Вечеря на свободна консумация. Нощувка

Черната скала

Втори ден – четвъртък

Екипираме се за целодневен планински преход в защитена местност Момина скала. Ще изминем около 20 км за деня, в горски терен с пищна растителност и богата природа.Момина скала е една от най-пъстрите на биоразнообразие територии в Източни Родопи. Очакваме да срещнем костенурки, гущери, ястреби и солиден брой пойни птици, диви коне, орхидеи и немалко ясписи и ахати. Ще видим останки от тракийска гробница и ще разберем защо местността носи името Момина скала.
Пеш тръгваме и се връщаме в хотела. Денят ще завършим с хубава вечеря и заслужена бира на сянката под смокинята в двора.

Египетски лешояд

Маджарово

Трети ден – петък

Време е за още по-епични гледки – отправяме се към Черната скала. С местен транспорт ще се извозим до началото на пътеката, която ще ни качи до село Горно поле и още нагоре през прохладната дъбова гора към Черната скала. Долината на Арда разделя двете местности – Момина и Черна скала, но гледката от Черната скала са наистина зашеметяващи. Вече изкачили се горе, маршрутът се движи почти почти по ръба на скалния масив и не спира да ни удивлява с красотата на заобикалящата ни природа.
Преходът отново е целодневен, а теренът е пресечен – смесен почвен път и горски пътеки, върви ту в гората, ту на открито – типично за Източните Родопи и тяхната „природна мозайка“.
Следобеда с местен транспорт ще се извозим обратно до Маджарово за вечеря и нощувка.

Черната скала Маджарово

Четвърти ден – събота

Ако вчера гледките са ви били малко, не се притеснявайте – днес пак ще ги има. Този път се насочваме на юг към Сеноклас, но ще минем по Габеровото ребро, през крепостта Окопа и от огромния метален кръст ще се спуснем към Сеноклас. От кръста ще зърнем в далечината на изток язовир Ивайловград.
Преходът отново е целодневен, а теренът през цялото време следва горски пътища, които на места за прорязани от аметистови жили, ясписи и ахати.
От Сеноклас с местен транспорт ще се извозим обратно до Маджарово за вечеря и нощувка.

Черната скала Маджарово

Пети ден – неделя

В деня преди да отпътуваме ще разгледаме природозащитния център на Маджарово и ще се полюбуваме на един от най-красивите меандри на Арда. Удовлетворени и изпълнени с енергия ще се завърнем към ежедневието на големия град.

Цена на човек при минимум 10 участника в групата: 235,00 лв

Цената включва:

  • 3 нощувки
  • местен транспорт
  • планински водач
  • застраховка
  • Степен на трудност – средна до висока на места, необходима е добра физическа форма и издържливост на ходене.
  • Екипировка – всеки задължително си носи малка раница, дъждобран, туристически обувки или маратонки с дебели подметки.
  • В цената не е включена храна. Носете си храна за пакетиран обяд. Задължително шише с вода. В Маджарово има добри магазини и една-две хубави кръчми.

More about Маджарово

Каяк и планина, 16.09.2021
From 235$
За нас

Мечтаната почивка е на метри от езерото Студен кладенец в Източните Родопи – в уютна къща за гости, където ще сте истински гости на домакините, в домашна обстановка ще се насладите на превъзходна кухня с натурални продукти и ще се отпуснете в приятелски разговор с незабравима гледка към язовира и планината.

Свързани линкове

Приключения и природа

Слънчевата ферма

Пампорово ски

Блогът на Габи Тур

Травъл Консулт БГ

Новото тракийско злато

Последвай ни във фейсбук
Напиши отзив

Всяка добра дума има значение