Начало За нас

Домакините на къща "Бягство при езерото" на язовир Студен кладенец

За първи път попаднахме в село Гняздово през 2014г. Селото ни омагьоса с отдалечеността си от суматохата и забързаността на големия град, с близостта до водата и с възхитителната гледка към язовир Студен кладенец. Когато година по-късно узряхме за идеята да създадем свое място сред природата, където да посрещаме приятели и съмишленици, вече знаехме, че селото е Гняздово. Цветовете и магията на язовир Студен кладенец създадоха в нас порив за нов живот и нови приключения. И така започна всичко.

Къща „Бягство при езерото“ за нас е много повече от бизнес начинание. Тя е израз на устрема ни към постигане на устойчиво поведение и отговорност към природата. Да следваме ритъма на сезоните се оказа интересно, а да се запознаем с местния фолклор – забавно. С къщата ние станахме част от малката селска общност, споделихме нови ценности и преоткрихме себе си. Сега сме щастливи да живеем едновременно на село, до езеро и в планина. Животът е хубав!

Винаги сме обичали различния начин на пътуване и сме се вълнували от преживяването. В село Гняздово на язовир Студен кладенец сме щастливи да водим спокоен и здравословен начин на живот, в съзвучие с природата и в хармония със самобитните му жители.

Васко и Михаела
Васко на Юмрука
Васко на Бездивен
Беглика фест
Васил Флоров - инструктор водни спортове
Обучение Струма

Вашите отзиви

Благодарим ви за прекрасното преживяване – спокойствието, вкусните гозби, приключенията, хубавите разговори, доверието и подаръците 🙂 Ще се видим на пролет!

Крис и Свет, през фейсбук

 

Силно препоръчвам! Това е най-готината къща за гости в която някога съм бил! Къщичката е направена с много стил и те кара да се чувстваш като у дома си. Банята и тоалетната, макар и общи, са изключително чисти и просторни. А матраците са изключително удобни, особено след наколко часа гребане. Най-много ми хареса невероятната гледка към язовира от балкончето. Вечер, седнал на столчето, гледащ язовира и невероятната тишина. Наистина силно очарован и скоро отново пак.

Luke Bozov, през фейсбук

 

Една от най-уютните къщи за гости, в която съм била! А комбинацията от вкусно приготвена домашна храна, красиви родопски гледки и вълшебни домакини я правят наистина уникална.

Емилия Зафираки, София

 

Незабравимо преживяване, което сърдечно препоръчвам на всеки! Ще останете очаровани от невероятната красота на това райско място, от чистия въздух, от песента на щурците и петлите, от сърдечността и гостоприемството на Михаела, от вкусните гозби, които приготвя, от невероятната програма, която предлага!!! За мен бе истинско бягство за 3 пълни дена, ефекта в невероятен и пак ще го повторя! Благодаря ти, Михаела! До скоро!

Габи Борисова, Варна

 

Хей, тези млади хора са истинското ново тракийско злато! Ще се почувствате добре като през ваканциите при баба си на село, само дето домакинята ви ще е едно синеоко момиче, което ще ви даде всичкото спокойствие, от което имате нужда, плюс силна храна! Готви божествено, сервира прекрасно, пее… Абе, отидете при Михаела! Ще се убедите, че животът е прекрасен!

Весела Симеонова, Пловдив

 

Всичко беше чудесно – и организацията, и програмата, и храната. Имаше всичко необходимо. Дори кафето беше хубаво, което е рядкост, а за аромата на курабийките да не говорим 🙂. Много бих се радвала на рецептата за курабийките, имаме още от същото масло 🙂

Юлия Събева, Пловдив

Ние и нашите помощници

Михаела Кирчева
Ръководител екип и основен организатор
Васил Флоров
Планински водач и инструктор по водни спортове
Александър Караджов
Планинарство, колоездене, работа с деца.
Борислав Борисов
Експерт орнитолог и работа с деца.
Георги Кючуков
Екскурзовод история и археология
Габриела Михайлова
Младши инструктор, аниматор, работа с деца.
За нас

Мечтаната почивка е на метри от езерото Студен кладенец в Източните Родопи – в уютна къща за гости, където ще сте истински гости на домакините, в домашна обстановка ще се насладите на превъзходна кухня с натурални продукти и ще се отпуснете в приятелски разговор с незабравима гледка към язовира и планината.

Свързани линкове

Приключения и природа

Слънчевата ферма

Пампорово ски

Блогът на Габи Тур

Травъл Консулт БГ

Новото тракийско злато

Последвай ни във фейсбук
Напиши отзив

Всяка добра дума има значение